GYEREKSZOBA - kismvity honlapja
BELÉPÉS
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
MENÜ
 
MESÉK, VERSEK, DALOK
 
ÜGYESKEDJ!!!
 
Online játékok - linkek
 
VETÍTŐ
 

 
Flash játékok
 
ANIMÁCIÓK
 
KÉPEK
 
Számlálgató
Indulás: 2006-02-07
 
Diéta leírások
Diéta leírások : 33 napos diéta

33 napos diéta

Megjelent a Wellness magazin mellékletétében, Rubint Réka programjaként.

Étrend

1. nap
Reggeli: Puffasztott búzaszelet fátyolsonkával. Óvári sajttal
Ebéd: Cézár-saláta kenyér nélkül
Vacsora: Tejszínes-gombás pulyka

2.nap
Reggeli: Rántotta párolt vegyes zöldségekkel
Ebéd: Gyros-tál pita nélkül
Vacsora: Sült zöldségek csirkehússal

3. nap
Reggeli: Főtt virsli mustárral
Ebéd: Sárgaborsó-főzelék rántott csirkemellel
Vacsora: Natúr pulyka mell zöldsalátával

4. nap
Reggeli: Puffasztott rizsszelet Anikó sajttal, paradicsommal
Ebéd: Sült Mozzarella párolt spárgával
Vacsora: Zöldbabos tofu

5. nap
Reggeli: Puffasztott rizsszelet túrós tonhalkrémmel
Ebéd: Rántott karfiol vegyes savanyúsággal (zabkorpás panírban)
Vacsora: Sült virsli párolt káposztával

6. nap
Reggeli: Tükörtojás sült sonkával
Ebéd: Rántott Anikó vagy Óvári sajt zöldsalátával (zabkorpás panírban)
Vacsora: Sárga répával töltött csirke

7. nap
Reggeli: Natúr joghurt fagyasztott gyümölcsökkel turmixolva
Ebéd: Görög saláta
Vacsora: Sajtos-tarjás pulyka

8. nap
Reggeli: Paprikába töltött körözött
Ebéd: Zöldségleves gazdagon
Vacsora: Zöldborsófőzelék sült virslivel

9. nap
Reggeli: Puffasztott rizsszelet brokkolis szendvicskrémmel
Ebéd: Tejszínes-gombás pulyka
Vacsora: Párolt spárga sonkába tekerve, olívaolajon megpirítva

10.nap
Reggeli: Tükörtojás sült virslivel
Ebéd: Zöldbabos tofu
Vacsora: Zöldsaláta retekkel

11. nap
Reggeli: Puffasztott búzaszelet körözöttel
Ebéd: Gyümölcsleves, görög saláta
Vacsora: Rakott tojás
12. nap
Reggeli: Hagymás-paprikás rántotta
Ebéd: Mozzarella paradicsommal
Vacsora: Csirkés egytálétel

13. nap
Reggeli: Sonka, Anikó sajt, paradicsom
Ebéd: Gyros-tál pita nélkül
Vacsora: Virslisaláta

14. nap
Reggeli: Puffasztott rizsszelet túrós tonhalkrémmel
Ebéd: Tejben sült pulykapecsenye
Vacsora: Sült virsli sajttal

15. nap
Reggeli: Karfiolos omlett
Ebéd: Görög saláta
Vacsora: Tzatziki sült csirkemellel

16. nap
Reggeli: Vegyes zöldséges sajtsaláta
Ebéd: Halfilé sajtbundában
Vacsora: Csirkés Cézár-saláta kenyér nélkül

17. nap
Reggeli: Főtt virsli mustárral
Ebéd: Rántott cukkíni céklasalátával
Vacsora: Sült zöldségek csirkehússal

18. nap
Reggeli: Puffasztott búzaszelet körözöttel
Ebéd: Sült csirke szárnyak zöldsalátával
Vacsora: Virslisaláta

19. nap
Reggeli: Fetakrém paprikába töltve
Ebéd: Görög saláta
Vacsora: Tükörtojás sült párizsival

20. nap
Reggeli: Rántotta sült virslivel
Ebéd: Sárgarépával töltött csirke
Vacsora: Puffasztott rizsszelet túrós tonhalkrémmel

21. nap
Reggeli: Puffasztott rizsszelet sajttal, sonkával
Ebéd: Grillezett csirkemell párolt zöldségekkel
Vacsora: Borsófőzelék rántott pulykamellel

22. nap
Reggeli: Natúr joghurt zöldalmával
Ebéd: Tojásos lecsó
Vacsora: Zöldsaláta natúr csirkemellel

23. nap
Reggeli: Fetakrém uborkával
Ebéd: Grillcsirke káposztasalátával
Vacsora: Sült paprika sült Mozzarellával


24. nap
Reggeli: Meggyturmix
Ebéd: Rántott gombafejek kovászos uborkával (zabkorpás panírban)
Vacsora: Halfilé sajtbundában

25. nap
Reggeli: Puffasztott rizsszelet marhapárizsival, sovány sajttal
Ebéd: Sült zöldségek csirkehússal
Vacsora: Görög saláta

26. nap
Reggeli: Karfiolos omlett
Ebéd: Frankfurti leves
Vacsora: Virslisaláta

27. nap
Reggeli: Körözött Mozzarellával
Ebéd: Zöldségleves gazdagon
Vacsora: Párolt spárga sonkába tekerve, olajon kisütve

28. nap
Reggeli: Tükörtojás párolt zöldségekkel
Ebéd: Gyümölcsleves, sárgaborsó-főzelék
Vacsora: Gyros-tál pita nélkül

29. nap
Reggeli: Puffasztott búzaszelet sonkával, sajttal, főtt tojással
Ebéd: Sült csirke szárnyak uborkával
Vacsora: Tojásos lecsó

30. nap
Reggeli: Gombás rántotta
Ebéd: Zöldségleves gazdagon
Vacsora: Tejszínes-gombás pulyka

31. nap
Reggeli: Puffasztott búzaszelet tonhalkrémmel
Ebéd: Főtt marhahús párolt zöldségekkel
Vacsora: Zöldborsófőzelék rántott gombával

32. nap
Reggeli: Sült virsli mustárral
Ebéd: Virslisaláta
Vacsora: Sült paprika sült Mozzarellával

33. nap
Reggeli: Puffasztott búzaszelet sonkával, sajttal
Ebéd: Cézár-saláta kenyér nélkül
Vacsora: Tzatziki roston sült pulykamellel


Receptek:

Tejszínes-gombás pulyka
Hozzávalók: 30 dkg csirkemell, 20 dkg gomba, 2 dl főzőtejszín, 1 tojássárgája, 1 fej vöröshagyma, rozmaring

A hagymát felszeletelve olajon megpirítjuk, beletesszük a felaprított gombát, rászórunk egy kevés rozmaringot, fedő alatt puhára pároljuk. Hozzáadjuk a felkockázott csirkemellet, majd ha az is megpuhult, összekeverünk 2 dl főzőtejszínt tojássárgájával. és folyamatos kevergetés mellett összefőzzük.

Sült zöldségek csirkehússal
Hozzávalók: 1- 1 kis fej karfiol és brokkoli, ízlés szerinti mennyiségű sült csirkemell, 1 pohár light tejföl, 1 tojás, 10 dkg Anikó sajt, zöldfűszer-keverék

A brokkolit és a karfiolt rózsáira bontjuk, megfőzzük, és egy üvegtál aljára tesszük. A főtt csirkemellet apróra vágjuk, rászórjuk a zöldségre. A tejfölt a zöldfűszerekkel és a tojással elkeverjük, rálocsoljuk a húsos zöldség tetejére, majd megszórjuk a reszelt sajttal. Közepes lángon 10-15 perc alatt összesütjük.

Sárgaborsó főzelék rántott csirkemellel
Hozzávalók: 30 dkg sárga borsó, víz, pirospaprika, só, bors, 1 dl joghurt, 1 kis fej vöröshagyma, 2-3 babérlevél

A borsót feltesszük főni annyi vízzel, hogy ellepje. A vízbe beletesszük még a vöröshagymát, a babérlevelet, és addig főzzük, amíg, megpuhul. végül joghurttal besűrítjük. A rántani való húst a szokásos módon panírozzuk, csak liszt és zsemlemorzsa helyett zabkorpába forgatjuk.

Zöldbabos tofu
Hozzávalók: 40 dkg tofu, 3 evőkanál olívaolaj, zöldfűszerek, 20 dkg zöldbab, só, tyúkhúsleveskocka
A tofu megszórjuk borssal. zöldfűszerekkel. az olívaolajon megsütjük, a zöldbabot megfőzzük a leveskockából készült levesben, és a tofuval tálaljuk

Túrós tonhalkrém
Hozzávalók: 1 kis fej hagyma, I gerezd fokhagyma, 25 dkg sovány tehéntúró, 1 pohár light tejföl. I doboz füstölt tonhal. citromlé az ízesítéshez
A hagymát apróra vágjuk, hozzáadjuk az összetört fokhagymát, kikeverjük a túróval és a tejföllel. A tonhalat villával összetörjük, és hozzáadjuk a túróhoz. ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, citromozzuk.

Sárgarépával töltött csirke
Hozzávalók: 50 dkg csirkecomb, 20 dkg sárgarépa, 2 főtt tojás, vöröshagyma, petrezselyem
A sárga répát apróra reszeljük, összekeverjük a felkockázott tojással és a petrezselyemmel. Sóval, borssal ízesítjük, majd összegyúrjuk az apróra vágott vöröshagymával. Kicsit állni hagyjuk, majd a tölteléket betöltjük a combok bőre alá. Sütőzacskóban pirosra sütjük

Sajtos-tarjás pulyka
Hozzávalók: 4 szelet tarja. 4 szelet pulykamell-sonka. 20 dkg Óvári sajt. vaj a sütéshez
Az olvasztott vajon megsütjük a tarjaszeletek egyik oldalát. Megfordítjuk. ráfektetjük a sonkaszeleteket. és megszórjuk reszelt sajttal. Addig sütjük, míg a sajt megolvad, és a teteje barnára sül.

Paprikába töltött körözött
Hozzávalók: 20 dkg sovány túró. I fej vöröshagyma. ízlés szerint tejföl. pirospaprika. Zöldfűszer-keverék
A hozzávalókat villával összedolgozzuk, a paprika magházát kivesszük. és beletöltjük a körözöttet.

Zöldségleves gazdagon
Hozzávalók: 3 evőkanál olívaolaj. 2 f vöröshagyma. 1 zöldpaprika. 1 pirospaprika, 1 kisebb cukkíni. 1 gerezd fokhagyma. 2 paradicsom, petrezselyem, leveskocka. 2 dl főzőtejszín, víz ízlés szerint A zöldségeket felkarikázzuk, olívaolajon kissé megpirítjuk. hozzáadjuk a vízben feloldott leveskockát. az összetört fokhagymát és a petrezselymet. Fedő alatt pároljuk, majd a tejszínnel besűrítjük. és összeforraljuk.


Zöldborsó főzelék sült virslivel
Hozzávalók: 30 dkg zöldborsó, víz, só, bors, l dl joghurt. 1 kis fej vöröshagyma. 2-3 babérlevél
A borsót feltesszük főni annyi vízzel. hogy ellepje. A vízbe beletesszük még a vörös hagymát. a babérlevelet. és addig főzzük amíg megpuhul. majd a joghurttal besűrítjük

Brokkolis szendvicskrém
Hozzávalók: 20 dkg brokkoli. 5 dkg sovány túró, I gerezd fokhagyma. ízlés szerint só. bors
A brokkolit megpároljuk, villával összetörjük, elkeverjük a túróval,. az összetört fokhagymával, sóval és borssal.

Tejszínes-gombás pulyka
Hozzávalók: 30 dkg csirkemell. 20 dkg gomba, 2 dl főzőtejszín. 1 tojássárgája. 1 fej vöröshagyma. Rozmaring. A hagymát felszeletelve olajon megpirítjuk, beletesszük a felszeletelt gombát, rászórunk egy kevés rozmaringot, fedő alatt puhára pároljuk. Hozzáadjuk a felkockázott csirkemellet, majd ha az is megpuhult, összekeverjük a főzőtejszínt a tojássárgájával, hozzáadjuk a húshoz, és folyamatos kevergetés mellett összefőzzük.

Gyümölcsleves
Hozzávalók: Friss vagy mirelit meggy, eper, málna (50 dkg), fahéj, édesítőszer, citromlé, 2 pohár natúr joghurt A gyümölcsöket tegyük fel főni annyi vízbe, amennyi ellepi, adjuk hozzá a fahéjat, az édesítőszert és a citromlevet. Amikor megfőttek, a natúr joghurttal besűrítjük. Melegen és hidegen is finom.

Rakott tojás
Hozzávalók: 4 tojás, 20 dkg marha párizsi;, I0 dkg baromfi virsli, 2 fej vöröshagyma, 2 dl light tejföl, 20 dkg sovány sajt, olaj a sütéshez Egy serpenyőbe beleütjük a tojásokat. Amikor kicsit megsültek, rárakjuk a csíkokra szelt párizsit és a virsli-karikákat. Rászórjuk a karikára szelt hagymát, leöntjük a zöldfűszeres tejföllel, megszórjuk sajttal, és lefedve készre sütjük.

Csirkés egytálétel
Hozzávalók: 2 fej vöröshagyma, 2-2 piros- és zöldpaprika, 3 paradicsom, 3 dl light tejföl, 2 evőkanál mustár, 1 gerezd fokhagyma, 15 dkg sovány sajt. A csirkemellet csíkokra vágjuk, megszórjuk sóval és borssal. A tepsibe rakjuk a felkarikázott zöldségeket és a húst. A tejfölt elkeverjük a mustárral és az összetört fokhagymával, majd ráöntjük a tetejére. Alufólia alatt 15 percig sütjük, majd rászórjuk a sajtot és pirosra sütjük

Virslisaláta
Hozzávalók: 40 dkg baromfivirsli, 20 dkg sovány sajt, 10 dkg savanyú uborka, olaj, só, bors, citromlé, vöröshagyma, mustár A mustárt az olajjal, citrom lével, borssal, sóval elkeverjük. Beletesszük a karikára vágott virslit, az apróra vágott hagymát, a kockára vágott uborkát és sajtot.

Tejben sült pulykapecsenye
Hozzávalók: 50 dkg pulykamell-filé, olívaolaj, kakukkfű ízlés szerint, 2 dl sovány tej A húst kicsit kiklopfoljuk, és csíkokra szeljük. Megszórjuk sóval és kakukkfűvel, olívaolajon átsütjük. Ráöntjük a tejet, fedő alatt puhára pároljuk. Tálalás előtt a fedőt levéve addig sütjük, amíg a léből csak sűrű mártás marad.

Karfiolos omlett
Hozzávalók: Fél fej karfiol,1 fej vöröshagyma, 3 tojás, zöldfűszerek, olaj a sütéshez
A karfiolt apró rózsákra szedjük, puhára főzzük, megszórjuk a zöldfűszerekkel. A hagymát apróra szeljük, kevés olajon megpirítjuk, beletesszük a karfiolt ráütjük a tojásokat és kevergetve készre süljük.

Tzatziki sült csirkemellel
Hozzávalók: 2 csésze natúr joghurt, 1 db kígyóuborka, 1 gerezd fokhagyma, olívaolaj. só, bors, citromlé
Az uborkát nagy lyukú reszelőn lereszeljük, összekeverjük a joghurttal. hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, néhány csepp citromlét, kockára vágott uborkát, a sót és a borsot. A kisütött csirkemellet felkockázzuk, és rászedjük az öntetet

Halfilé sajtbundában
Hozzávalók: 50 dkg tengerihal-filé,2 tojás, 1 pohár light tejföl, 15 dkg sovány sajt 2 evőkanál mustár. só, bors, pár csepp citromlé
A halat sóval, borssal citromlével ízesítjük, 1 órán át állni hagyjuk. Kevés olajon a szeletek mindkét oldalát megpirítjuk, tűzálló tálba egymás mellé fektetjük. A tojások sárgáját kikeverjük a mustárral, a tejföllel, az apróra kockázott sajttal és a tojások felvert habjával. Rálocsoljuk a halszeletekre, és előmelegített sütőben 10-15 perc alatt készre sütjük.

Fetakrém
Hozzávalók: 15 dkg feta sajt, 2 főtt tojás, fél dl light tejföl, só, bors
A fetát villával összetörjük, hozzáadjuk a felkockázott tojást, a tejfölt és a fűszereket, és villával még alaposabban összedolgozzuk, és paprikákba töltjük.

Tojásos lecsó
Hozzávalók: 1 fej vöröshagyma, 20 dkg gomba, 3 paprika, 3 paradicsom, 1 kis cukkíni vagy padlizsán, 3 tojás
Az apróra vágott hagymát kevés olajon megpirítjuk, belerakjuk a feldarabolt zöldségeket. Néhány percig fedő alatt pároljuk, ráütjük a tojásokat és folyamatos kevergetés mellett készre főzzük.

Frankfurti leves
Hozzávalók: 1 kis fej kelkáposzta,1 vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 2 dl light tejföl, só, bors, majoránna, pirospaprika, 20 dkg baromfivirsli. Az apróra vágott hagymát kevés olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a csíkokra vágott káposztát. Felöntjük vízzel, és belekeverjük a fűszereket. Ha megfőtt, besűrítjük a tejföllel. majd hozzáadjuk a megpirított, felkarikázott virslit.

 
KISMVITY oldalak
 
KISMVITY
 
Hasznos oldalak
 
 
KREATÍV ÖTLETEK
 
Egyéni keresés
 
Naptár
2024. Február
HKSCPSV
29
30
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
01
02
03
<<   >>
 
Sugica
 
Csevegő
 

 
Gportal-mail belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
  SúgóSúgó

Új postafiók regisztrációja
 
Hírlevelet kérsz?
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 
 

Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!    *****    Nagyon pontos és részletes születési horoszkóp, valamint 3 év ajándék elõrejelzés, diplomás asztrológustól. Kattints!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek érdemes belenézni.Keress meg és én segítek értelmezni a csillagok állását!    *****    HAMAROSAN ÚJRA ITT A KARÁCSONY! HA SZERETNÉL KARÁCSONYI HANGULATBA KEVEREDNI, AKKOR KATT IDE: KARACSONY.GPORTAL.HU    *****    Nyakunkon a Karácsony, ajándékozz születési horoszkópot barátaidnak, ismerõseidnek.Nagyon szép ajándék! Várlak, kattints    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    A legfrissebb hírek a Super Mario világából és a legteljesebb adatbázis a Mario játékokról.Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Gigágá! Márton napján is gyertek a Mesetárba! Nemcsak libát, de kacsát is kaptok! Játsszatok velünk!    *****    A Nintendo a Nintendo Music-kal megint valami kiváló dolgot hozott létre! Alaposan nagyító alá vettem, az eredmény itt.    *****    Leanderek, Parfümök, Olajok, és Szépségápolási termékek! Használd a LEVI10 kupont és kapj 10% kedvezményt!Megnyitottunk    *****    Megjelent a Nintendo saját gyártású órája, a Nintendo Sound Clock Alarmo! Ha kíváncsi vagy, mit tud, itt olvashatsz róla    *****    Megnyílt a webáruházunk! Parfümök, Szépségápolási termékek, Olajok mind egy helyen! Nyitási akciók, siess mert limitált!    *****    Az általam legjobbnak vélt sportanimék listája itt olvasható. Top 10 Sportanime az Anime Odyssey-n!    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Megnyílt a webáruházunk! NYITÁSI AKCIÓK! Tusfürdõ+Fogkrém+Sampon+Izzadásgátló+multifunkcionális balzsam most csak 4.490!    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran!    *****    Veterán anime rajongók egyik kedvence a Vadmacska kommandó. Retrospektív cikket olvashatsz róla az Anime Odyssey blogban