33 napos diéta
Megjelent a Wellness magazin mellékletétében, Rubint Réka programjaként.
Étrend
1. nap Reggeli: Puffasztott búzaszelet fátyolsonkával. Óvári sajttal Ebéd: Cézár-saláta kenyér nélkül Vacsora: Tejszínes-gombás pulyka
2.nap Reggeli: Rántotta párolt vegyes zöldségekkel Ebéd: Gyros-tál pita nélkül Vacsora: Sült zöldségek csirkehússal
3. nap Reggeli: Főtt virsli mustárral Ebéd: Sárgaborsó-főzelék rántott csirkemellel Vacsora: Natúr pulyka mell zöldsalátával
4. nap Reggeli: Puffasztott rizsszelet Anikó sajttal, paradicsommal Ebéd: Sült Mozzarella párolt spárgával Vacsora: Zöldbabos tofu
5. nap Reggeli: Puffasztott rizsszelet túrós tonhalkrémmel Ebéd: Rántott karfiol vegyes savanyúsággal (zabkorpás panírban) Vacsora: Sült virsli párolt káposztával
6. nap Reggeli: Tükörtojás sült sonkával Ebéd: Rántott Anikó vagy Óvári sajt zöldsalátával (zabkorpás panírban) Vacsora: Sárga répával töltött csirke
7. nap Reggeli: Natúr joghurt fagyasztott gyümölcsökkel turmixolva Ebéd: Görög saláta Vacsora: Sajtos-tarjás pulyka
8. nap Reggeli: Paprikába töltött körözött Ebéd: Zöldségleves gazdagon Vacsora: Zöldborsófőzelék sült virslivel
9. nap Reggeli: Puffasztott rizsszelet brokkolis szendvicskrémmel Ebéd: Tejszínes-gombás pulyka Vacsora: Párolt spárga sonkába tekerve, olívaolajon megpirítva
10.nap Reggeli: Tükörtojás sült virslivel Ebéd: Zöldbabos tofu Vacsora: Zöldsaláta retekkel
11. nap Reggeli: Puffasztott búzaszelet körözöttel Ebéd: Gyümölcsleves, görög saláta Vacsora: Rakott tojás 12. nap Reggeli: Hagymás-paprikás rántotta Ebéd: Mozzarella paradicsommal Vacsora: Csirkés egytálétel
13. nap Reggeli: Sonka, Anikó sajt, paradicsom Ebéd: Gyros-tál pita nélkül Vacsora: Virslisaláta
14. nap Reggeli: Puffasztott rizsszelet túrós tonhalkrémmel Ebéd: Tejben sült pulykapecsenye Vacsora: Sült virsli sajttal
15. nap Reggeli: Karfiolos omlett Ebéd: Görög saláta Vacsora: Tzatziki sült csirkemellel
16. nap Reggeli: Vegyes zöldséges sajtsaláta Ebéd: Halfilé sajtbundában Vacsora: Csirkés Cézár-saláta kenyér nélkül
17. nap Reggeli: Főtt virsli mustárral Ebéd: Rántott cukkíni céklasalátával Vacsora: Sült zöldségek csirkehússal
18. nap Reggeli: Puffasztott búzaszelet körözöttel Ebéd: Sült csirke szárnyak zöldsalátával Vacsora: Virslisaláta
19. nap Reggeli: Fetakrém paprikába töltve Ebéd: Görög saláta Vacsora: Tükörtojás sült párizsival
20. nap Reggeli: Rántotta sült virslivel Ebéd: Sárgarépával töltött csirke Vacsora: Puffasztott rizsszelet túrós tonhalkrémmel
21. nap Reggeli: Puffasztott rizsszelet sajttal, sonkával Ebéd: Grillezett csirkemell párolt zöldségekkel Vacsora: Borsófőzelék rántott pulykamellel
22. nap Reggeli: Natúr joghurt zöldalmával Ebéd: Tojásos lecsó Vacsora: Zöldsaláta natúr csirkemellel
23. nap Reggeli: Fetakrém uborkával Ebéd: Grillcsirke káposztasalátával Vacsora: Sült paprika sült Mozzarellával
24. nap Reggeli: Meggyturmix Ebéd: Rántott gombafejek kovászos uborkával (zabkorpás panírban) Vacsora: Halfilé sajtbundában
25. nap Reggeli: Puffasztott rizsszelet marhapárizsival, sovány sajttal Ebéd: Sült zöldségek csirkehússal Vacsora: Görög saláta
26. nap Reggeli: Karfiolos omlett Ebéd: Frankfurti leves Vacsora: Virslisaláta
27. nap Reggeli: Körözött Mozzarellával Ebéd: Zöldségleves gazdagon Vacsora: Párolt spárga sonkába tekerve, olajon kisütve
28. nap Reggeli: Tükörtojás párolt zöldségekkel Ebéd: Gyümölcsleves, sárgaborsó-főzelék Vacsora: Gyros-tál pita nélkül
29. nap Reggeli: Puffasztott búzaszelet sonkával, sajttal, főtt tojással Ebéd: Sült csirke szárnyak uborkával Vacsora: Tojásos lecsó
30. nap Reggeli: Gombás rántotta Ebéd: Zöldségleves gazdagon Vacsora: Tejszínes-gombás pulyka
31. nap Reggeli: Puffasztott búzaszelet tonhalkrémmel Ebéd: Főtt marhahús párolt zöldségekkel Vacsora: Zöldborsófőzelék rántott gombával
32. nap Reggeli: Sült virsli mustárral Ebéd: Virslisaláta Vacsora: Sült paprika sült Mozzarellával
33. nap Reggeli: Puffasztott búzaszelet sonkával, sajttal Ebéd: Cézár-saláta kenyér nélkül Vacsora: Tzatziki roston sült pulykamellel
Receptek:
Tejszínes-gombás pulyka Hozzávalók: 30 dkg csirkemell, 20 dkg gomba, 2 dl főzőtejszín, 1 tojássárgája, 1 fej vöröshagyma, rozmaring
A hagymát felszeletelve olajon megpirítjuk, beletesszük a felaprított gombát, rászórunk egy kevés rozmaringot, fedő alatt puhára pároljuk. Hozzáadjuk a felkockázott csirkemellet, majd ha az is megpuhult, összekeverünk 2 dl főzőtejszínt tojássárgájával. és folyamatos kevergetés mellett összefőzzük.
Sült zöldségek csirkehússal Hozzávalók: 1- 1 kis fej karfiol és brokkoli, ízlés szerinti mennyiségű sült csirkemell, 1 pohár light tejföl, 1 tojás, 10 dkg Anikó sajt, zöldfűszer-keverék
A brokkolit és a karfiolt rózsáira bontjuk, megfőzzük, és egy üvegtál aljára tesszük. A főtt csirkemellet apróra vágjuk, rászórjuk a zöldségre. A tejfölt a zöldfűszerekkel és a tojással elkeverjük, rálocsoljuk a húsos zöldség tetejére, majd megszórjuk a reszelt sajttal. Közepes lángon 10-15 perc alatt összesütjük.
Sárgaborsó főzelék rántott csirkemellel Hozzávalók: 30 dkg sárga borsó, víz, pirospaprika, só, bors, 1 dl joghurt, 1 kis fej vöröshagyma, 2-3 babérlevél
A borsót feltesszük főni annyi vízzel, hogy ellepje. A vízbe beletesszük még a vöröshagymát, a babérlevelet, és addig főzzük, amíg, megpuhul. végül joghurttal besűrítjük. A rántani való húst a szokásos módon panírozzuk, csak liszt és zsemlemorzsa helyett zabkorpába forgatjuk.
Zöldbabos tofu Hozzávalók: 40 dkg tofu, 3 evőkanál olívaolaj, zöldfűszerek, 20 dkg zöldbab, só, tyúkhúsleveskocka A tofu megszórjuk borssal. zöldfűszerekkel. az olívaolajon megsütjük, a zöldbabot megfőzzük a leveskockából készült levesben, és a tofuval tálaljuk
Túrós tonhalkrém Hozzávalók: 1 kis fej hagyma, I gerezd fokhagyma, 25 dkg sovány tehéntúró, 1 pohár light tejföl. I doboz füstölt tonhal. citromlé az ízesítéshez A hagymát apróra vágjuk, hozzáadjuk az összetört fokhagymát, kikeverjük a túróval és a tejföllel. A tonhalat villával összetörjük, és hozzáadjuk a túróhoz. ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, citromozzuk.
Sárgarépával töltött csirke Hozzávalók: 50 dkg csirkecomb, 20 dkg sárgarépa, 2 főtt tojás, vöröshagyma, petrezselyem A sárga répát apróra reszeljük, összekeverjük a felkockázott tojással és a petrezselyemmel. Sóval, borssal ízesítjük, majd összegyúrjuk az apróra vágott vöröshagymával. Kicsit állni hagyjuk, majd a tölteléket betöltjük a combok bőre alá. Sütőzacskóban pirosra sütjük
Sajtos-tarjás pulyka Hozzávalók: 4 szelet tarja. 4 szelet pulykamell-sonka. 20 dkg Óvári sajt. vaj a sütéshez Az olvasztott vajon megsütjük a tarjaszeletek egyik oldalát. Megfordítjuk. ráfektetjük a sonkaszeleteket. és megszórjuk reszelt sajttal. Addig sütjük, míg a sajt megolvad, és a teteje barnára sül.
Paprikába töltött körözött Hozzávalók: 20 dkg sovány túró. I fej vöröshagyma. ízlés szerint tejföl. pirospaprika. Zöldfűszer-keverék A hozzávalókat villával összedolgozzuk, a paprika magházát kivesszük. és beletöltjük a körözöttet.
Zöldségleves gazdagon Hozzávalók: 3 evőkanál olívaolaj. 2 f vöröshagyma. 1 zöldpaprika. 1 pirospaprika, 1 kisebb cukkíni. 1 gerezd fokhagyma. 2 paradicsom, petrezselyem, leveskocka. 2 dl főzőtejszín, víz ízlés szerint A zöldségeket felkarikázzuk, olívaolajon kissé megpirítjuk. hozzáadjuk a vízben feloldott leveskockát. az összetört fokhagymát és a petrezselymet. Fedő alatt pároljuk, majd a tejszínnel besűrítjük. és összeforraljuk.
Zöldborsó főzelék sült virslivel Hozzávalók: 30 dkg zöldborsó, víz, só, bors, l dl joghurt. 1 kis fej vöröshagyma. 2-3 babérlevél A borsót feltesszük főni annyi vízzel. hogy ellepje. A vízbe beletesszük még a vörös hagymát. a babérlevelet. és addig főzzük amíg megpuhul. majd a joghurttal besűrítjük
Brokkolis szendvicskrém Hozzávalók: 20 dkg brokkoli. 5 dkg sovány túró, I gerezd fokhagyma. ízlés szerint só. bors A brokkolit megpároljuk, villával összetörjük, elkeverjük a túróval,. az összetört fokhagymával, sóval és borssal.
Tejszínes-gombás pulyka Hozzávalók: 30 dkg csirkemell. 20 dkg gomba, 2 dl főzőtejszín. 1 tojássárgája. 1 fej vöröshagyma. Rozmaring. A hagymát felszeletelve olajon megpirítjuk, beletesszük a felszeletelt gombát, rászórunk egy kevés rozmaringot, fedő alatt puhára pároljuk. Hozzáadjuk a felkockázott csirkemellet, majd ha az is megpuhult, összekeverjük a főzőtejszínt a tojássárgájával, hozzáadjuk a húshoz, és folyamatos kevergetés mellett összefőzzük.
Gyümölcsleves Hozzávalók: Friss vagy mirelit meggy, eper, málna (50 dkg), fahéj, édesítőszer, citromlé, 2 pohár natúr joghurt A gyümölcsöket tegyük fel főni annyi vízbe, amennyi ellepi, adjuk hozzá a fahéjat, az édesítőszert és a citromlevet. Amikor megfőttek, a natúr joghurttal besűrítjük. Melegen és hidegen is finom.
Rakott tojás Hozzávalók: 4 tojás, 20 dkg marha párizsi;, I0 dkg baromfi virsli, 2 fej vöröshagyma, 2 dl light tejföl, 20 dkg sovány sajt, olaj a sütéshez Egy serpenyőbe beleütjük a tojásokat. Amikor kicsit megsültek, rárakjuk a csíkokra szelt párizsit és a virsli-karikákat. Rászórjuk a karikára szelt hagymát, leöntjük a zöldfűszeres tejföllel, megszórjuk sajttal, és lefedve készre sütjük.
Csirkés egytálétel Hozzávalók: 2 fej vöröshagyma, 2-2 piros- és zöldpaprika, 3 paradicsom, 3 dl light tejföl, 2 evőkanál mustár, 1 gerezd fokhagyma, 15 dkg sovány sajt. A csirkemellet csíkokra vágjuk, megszórjuk sóval és borssal. A tepsibe rakjuk a felkarikázott zöldségeket és a húst. A tejfölt elkeverjük a mustárral és az összetört fokhagymával, majd ráöntjük a tetejére. Alufólia alatt 15 percig sütjük, majd rászórjuk a sajtot és pirosra sütjük
Virslisaláta Hozzávalók: 40 dkg baromfivirsli, 20 dkg sovány sajt, 10 dkg savanyú uborka, olaj, só, bors, citromlé, vöröshagyma, mustár A mustárt az olajjal, citrom lével, borssal, sóval elkeverjük. Beletesszük a karikára vágott virslit, az apróra vágott hagymát, a kockára vágott uborkát és sajtot.
Tejben sült pulykapecsenye Hozzávalók: 50 dkg pulykamell-filé, olívaolaj, kakukkfű ízlés szerint, 2 dl sovány tej A húst kicsit kiklopfoljuk, és csíkokra szeljük. Megszórjuk sóval és kakukkfűvel, olívaolajon átsütjük. Ráöntjük a tejet, fedő alatt puhára pároljuk. Tálalás előtt a fedőt levéve addig sütjük, amíg a léből csak sűrű mártás marad.
Karfiolos omlett Hozzávalók: Fél fej karfiol,1 fej vöröshagyma, 3 tojás, zöldfűszerek, olaj a sütéshez A karfiolt apró rózsákra szedjük, puhára főzzük, megszórjuk a zöldfűszerekkel. A hagymát apróra szeljük, kevés olajon megpirítjuk, beletesszük a karfiolt ráütjük a tojásokat és kevergetve készre süljük.
Tzatziki sült csirkemellel Hozzávalók: 2 csésze natúr joghurt, 1 db kígyóuborka, 1 gerezd fokhagyma, olívaolaj. só, bors, citromlé Az uborkát nagy lyukú reszelőn lereszeljük, összekeverjük a joghurttal. hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, néhány csepp citromlét, kockára vágott uborkát, a sót és a borsot. A kisütött csirkemellet felkockázzuk, és rászedjük az öntetet
Halfilé sajtbundában Hozzávalók: 50 dkg tengerihal-filé,2 tojás, 1 pohár light tejföl, 15 dkg sovány sajt 2 evőkanál mustár. só, bors, pár csepp citromlé A halat sóval, borssal citromlével ízesítjük, 1 órán át állni hagyjuk. Kevés olajon a szeletek mindkét oldalát megpirítjuk, tűzálló tálba egymás mellé fektetjük. A tojások sárgáját kikeverjük a mustárral, a tejföllel, az apróra kockázott sajttal és a tojások felvert habjával. Rálocsoljuk a halszeletekre, és előmelegített sütőben 10-15 perc alatt készre sütjük.
Fetakrém Hozzávalók: 15 dkg feta sajt, 2 főtt tojás, fél dl light tejföl, só, bors A fetát villával összetörjük, hozzáadjuk a felkockázott tojást, a tejfölt és a fűszereket, és villával még alaposabban összedolgozzuk, és paprikákba töltjük.
Tojásos lecsó Hozzávalók: 1 fej vöröshagyma, 20 dkg gomba, 3 paprika, 3 paradicsom, 1 kis cukkíni vagy padlizsán, 3 tojás Az apróra vágott hagymát kevés olajon megpirítjuk, belerakjuk a feldarabolt zöldségeket. Néhány percig fedő alatt pároljuk, ráütjük a tojásokat és folyamatos kevergetés mellett készre főzzük.
Frankfurti leves Hozzávalók: 1 kis fej kelkáposzta,1 vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 2 dl light tejföl, só, bors, majoránna, pirospaprika, 20 dkg baromfivirsli. Az apróra vágott hagymát kevés olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a csíkokra vágott káposztát. Felöntjük vízzel, és belekeverjük a fűszereket. Ha megfőtt, besűrítjük a tejföllel. majd hozzáadjuk a megpirított, felkarikázott virslit.
|