Norbi diéta
1.Hét Hétfő: R: 2 doboz 0 %-os joghurt, 2-4 szelet búzás Hamlet (puffasztott búza szelet) E: 1/2 grill csirke bőr nélkül, kovászos uborka (csalamádé, savanyú uborka), illetve bármilyen saláta. V: 30 dkg pulykasonka, retek, sárgarépa, paradicsom.
Kedd: R: 3 db főtt tojás friss paradicsommal, hozzá Hamlet. E: Görög saláta minden mennyiségben, citromos, édesítős limonádéval. V: 2-3 pár főtt virsli, mustár és friss paprika, no meg egy kis borocska.
Szerda: R: 1 zacskó, natúr, főtt rizs, édesítő, fahéj, 1 db 0 %-os joghurt. E: húsleves (tészta nélkül), főtt zöldségek a levesből, főtt husi, mustár. V: tőkehal párolva, bő zöldséggel, fehérbor.
Csütörtök: R: Teflonban sült rántotta hagymával, olaj nélkül, Hamlet. E: 2 szelet grillezett pulykamell fokhagymával, uborka, fejes saláta. V: 1-2 doboz hideg kefir.
Péntek: R: 2 doboz 0 %-os joghurt, 2 púpozott evőkanál zabpehely, vagy Hamlet. E: Káposzta főzelék a jóllakásig. V: 30 dkg pulykasonka, retek, sárgarépa, paradicsom.
Szombat: R: Amit a héten a legjobban szerettünk. E: 2-2 db paprikából és paradicsomból lecsó, 2 db tojás, 2 db főtt burgonya V: Sovány malacsült párolt káposztával, száraz pezsgő.
Vasárnap: R: 1 doboz 0 %-os joghurt, 1 púpozott evőkanál zabpehely. E: halászlé, 3 szelet hal. V: Rablóhús nyárson, bacon szalonnával. A zsírt szedjük le, az íz a fontos. Hozzá uborkasaláta, és száraz, vörös pezsgő.
2. Hét Hétfő: R: 1 tányér friss eper, vagy alma canderellel édesítve, hideg tea, édesítővel. E: Párolt karfiol, brokkoli, joghurtos öntet. V: 30 dkg pulykamellsonka, lilahagyma, uborka, vörösbor.
Kedd: R: 2 doboz 0 %-os joghurt, 2 púpozott evőkanál zabpehely. E: Sült hal, vagy csirke paradicsomsalátával. V: 30 dkg baromfi párizsi, retek, fejes saláta, light Cola.
Szerda: R: 1 /2 l Danone vitelinea ivójoghurt. E: Spenót tükörtojással, Hamlettel, cukormentes üdítő. V: Főtt krinolin mustárral, fekete retek szeletelve, fehérboros fröccs.
Csütörtök: R: 3-4 főtt tojás, paradicsom, hosszú kávé, édesítővel. E: Kelkáposzta főzelék kenyér nélkül a jóllakásig. V: Mozarella paradicsommal, bazsalikommal és olasz borral.
Péntek: R: 2 tükörtojás, csíkokra vágott csirkemell sonka jól átsütve teflonban, paradicsom, puffasztott rizs /Hamlet/ E: Diétás töltött káposzta (virslivel), zsírszegény tejföllel. V: Grillezett hal, vagy csirke saláta, paradicsom.
Szombat: R: Cukormentes müzli tejben, diabetikus szörppel ízesítve, kávé. E: Diétás gulyásleves, természetesen kenyér nélkül. V: Roston sült pulykamell, teflonban sült cukkíni és a szokásos fröccsünk.
Vasárnap: R: 2 doboz 0 %-os joghurt, 2 kanál zabpehely vagy 1-2 Hamlet E: Vadragu leves, sok hússal és zöldséggel. V: Sült padlizsán, fűszeres, darált csirkével töltve, görög bor.
3.Hét Hétfő: R: Száraz házikolbász, hagyma, paradicsom és limonádé. E: Paradicsomleves a jóllakásig egy kis parmezánnal. V: Tojás és virsli, sonka saláta, majonéz helyett joghurtos, fűszeres öntet.
Kedd: R: Gyümölcsrizs 0 %-os joghurtból (Vitelinea) és főtt rizsből. (Előző este bekeverve.) E: Erőleves tojással, 1 db sült csirkemell + zöldsaláta öntet nélkül. V: Kaukázusi kefir, ahogy jól esik.
Szerda: R: 3-4 db lágy tojás, Hamlet. E: Gulyásleves marhahússal és zöldséggel. V: Salátalevélbe göngyölt hering, hagymával, paradicsommal.
Csütörtök: R: 15-20 dkg baromfipárizsi paprikával és retekkel E: Vegyes zöldségleves, főtt marhahús, uborkasaláta V: Vékony szeletelt füstöltsonka, nem túl édes sárgadinnyével.
Péntek: R: Fahéjas, édesítős tejbe áztatott hideg rizs (előző estéről) E: Gombaleves, roston sült hal, vegyes zöldségköret. V: Grillcsirke, kovászos uborka, fehérbor.
Szombat: R: 3db lágy főtt tojás összevagdosva enyhén fűszerezve paprikával, paradicsommal, Hamlet. E: Káposztaleves húsdarabokkal, bő lével, főtt marhahús, fokhagymás tört burgonya. V: Tonhal saláta és száraz boros fröccs.
Vasárnap: R: 15-20 dkg pulykapárizsi retekkel, paradicsommal E: Csirkeleves karfiollal, karalábéval, főtt hús uborkasalátával. V: Görög saláta és vörösbor.
4. Hét Hétfő: R: Cukormentes müzli sovány tejben. E: Vegyes zöldségleves, sült csirkemell + saláta, paradicsom. V: Mozarella főtt tojással és paradicsommal.
Kedd: R: 20 dkg baromfipárizsi, friss zöldségek. E: Savanykás burgonyaleves a jóllakásig. V: Zsírtalan rakott kel csirkehúsból, hideg pezsgő.
Szerda: R: Szeletelt alma, fahéjjal, canderellel. E: Halászlé, vagy csirkehúsleves zöldséggel. V: Rák, vagy csirke saláta, fröccs.
Csütörtök: R: 20 dkg pulykasonka, friss zöldségek. E: Erőleves tojással, fél grill csirke bőr nélkül, uborkasaláta. V: Pulykasonka ananásszal grillezve, mojito koktél.
Péntek: R: Gyümölcsrizs 0 %-os Vitalíneából és főtt rizsből. E: Sovány sertéssült, ecetes uborka. V: Sült libacomb, uborkasaláta, fröccs.
Szombat: R: Virslis rántotta 3 db tojásból és 1 pár virsliből, Hamlet. E: Sült zöldségek tojással, tört burgonya. V: Füstölt lazac Hamlettel, paradicsommal, pezsgő a jókedvig J
Vasárnap: R: Elaludva. E: Rakott karalábé fűszeres csirkemell darabokkal, sovány tejföllel. V: Salátába göngyölt hering, fehérbor.
|