Htkznapi dita
Zrs htkznapokon sem kell lemondanunk a ditrl. Alacsony kalrij, karcsst teleket fzhetnk flksz termkekbl is. Tz perc, negyedra elg, nem kell hozz sok pepecsels. Nem lesz maradk, friss tel van az asztalon, s a kedvenc ruha sem fog feszlni.
Reggelik
Magos kenyr rntottval 1 szelet magos kenyeret kenjnk meg margarinnal. 1 tojst keverjnk ssze teskanlnyi vzzel, sval, borssal. Fl csokor metlhagymt szrjunk r. A tojst sssk meg, pakoljuk a kenyrre. Fl grpfrttal tlaljuk. (295 kcal, 13 g zsr) Narancsos mzli Evkanlnyi vegyes mzlit keverjnk ssze egy pohr joghurttal. Aprra vgott narancsot adjunk hozz. (150 kcal, 7 g zsr) Trs-bannos zsemle Vgjunk kett egy zsemlt. Kenjk meg 10 dkg krmtrval, majd 2 teskanlnyi mzzel. Szeletelt bannnal tlaljuk. (305 kcal, 0 g zsr)
Ebdek-vacsork 400 kcal alatt
1. nap Ebd: Krumplipr csibefasrttal Ksztsnk prt egy zacsk burgonyaporbl. Kevs olajon pirtsunk mlyfagyasztott csibefasrtot. Zldsaltval tlaljuk. ( 347 kcal, 20 g zsr) Vacsora: Sajtsalta zsemlvel Egy fej saltt keverjnk ssze 10 dkg aprra vgott cseresznyepaprikval s 5 dkg felkockzott sajttal. Teskanlnyi olajjal, citromlvel s zldfszerekkel keverjk ki az ntetet. Locsoljuk az sszevgott zldsgekre. Zsemlvel fogyaszthatjuk. ( 349 kcal, 9 g zsr)
2. nap Ebd: Zacsks leves tojssal Ksztsk el a zacsks porlevest vzzel. Javtsuk fel egy gerezdnyi zzott fokhagymval, szrjuk meg petrezselyemmel. Felkarikzott kemnytojssal, fl szelet pirtssal ehetjk. (342 kcal, 21 g zsr) Vacsora: Paradicsomburger Vgjunk kett egy hosszks zsemlt. Tegynk r saltalevelet s egy szelet slt csirkemellet vagy kisttt mirelit csibefasrtot. Szeleteljnk fel egy paradicsomot, nyomjunk r kevs ketchupot. Bortsuk r a zsemle fels felt. (355 kcal, 31 g zsr)
3. nap Ebd: Mustros hal Mlyhttt s felengedett halfilt sssnk t kevs olajon 6-8 percig. Egy dl tejsznt zestsnk kvskanlnyi mustrral. ntsk a frissen slt halra. Prolt rizzsel knljuk. (359 kcal, 12 g zsr) Vacsora: Tojsos szendvics Pirtsunk meg 2 szelet toastkenyeret. Kenjk meg az egyiket natrsajtkrmmel, dsztsk saltalevllel. Karikzzunk fel egy ftt tojst, tegyk a kenyrre. Szrjuk meg fl csokor aprra vgott snidlinggel. Fedjk le a msik szelettel. (345 kcal, 9 g zsr)
4. nap Ebd: Spentos ravioli paradicsommal Ss vzben fzznk ki egy zacsknyi spentos raviolit. Melegtsnk fel egy kis doboznyi paradicsomprt, hgtsuk, fszerezzk bazsalikommal. Szzuk, borsozzuk, majd reszelt parmeznnal megszrjuk. ( 357 kcal, 10 g zsr) Vacsora: Gymlcs vanlis joghurttal 1 mandarint, 1 kivit, egy kis bannt meg egy kis almt aprra vgunk. ntsnk r egy pohr vanlis joghurtot. (360 kcal, 6 g zsr)
5. nap Ebd: Zldsges sertsszelet 1 zacsk fagyasztott vegyes zldsget proljunk meg. Kockzzunk fel 10 dkg sertshst, sssk meg, szzuk, borsozzuk, s egy teskanl tejsznnel egytt keverjk a zldsghez. Szrjuk meg fl csokor aprra vgott petrezselyemmel. (369 kcal, 24 g zsr) Vacsora: Csokolds tejberizs naranccsal 1 pohr csokolds tejberizst keverjnk ssze egy pohr natr joghurttal. Daraboljunk fel egy narancsot, keverjk a rizshez. ( 353 kcal, 5 g zsr)
Zsrszegny hideg gyorsvacsork
Juhsajtsalta Keverjnk ssze egy fej saltt kt aprra vgott paradicsommal s hrom evkanl konzervkukoricval. Vgjunk kockra 5 dkg juhsajtot. Egy zacsk saltantetporbl 1 teskanlnyi olvaolajjal s kevs vzzel keverjnk szszt, ntsk a saltra. ( 351 kcal, 14 g zsr)
Tonhalas szendvics Kettvgott zsemlt kenjnk meg margarinnal. Egyik felre tegynk saltalevelet, felszeletelt paradicsomot. Csepegtessnk le egy kis doboz tonhalat, s helyezzk a zldsgekre. Bortsuk r a zsemle msik felt! ( 352 kcal, 13 g zsr)
Burgonyasalta Karikzzunk fel kt ftt krumplit. Vgjunk aprra egy gerezd fokhagymt s egy srgarpt. Szeleteljnk fel egy baromfivirslit. Adjuk a burgonyhoz. Ksztsnk szszt egy zacsk joghurtos saltantet-porbl olajjal, vzzel. Locsoljuk az sszevgott zldsgre. ( 349 kcal, 10 g zsr)
Tojs bazsalikomos paradicsomszszban Negyedeljnk fel kt ftt tojst. Paradicsomsrtmnybl bazsalikommal, kaporral, kevs ecettel ksztsnk mrtst. zestsk sval, borssal, bazsalikommal. ntsk a tojsra, pirtssal knljuk. ( 337 kcal, 14 g zsr)
Tippek Cskkentheti az telek elksztsi idejt, ha htvgn elkszti, megfzi a tojsokat, a burgonyt. A st is helyettesthetjk fszerekkel, majornnval, bazsalikommal, petrezselyemmel, kakukkfvel, oreganval, snidlinggel. Hideg vacsorhoz szmolhat t dkg sovny sajtot, t dkg felvgottat, egy dkg margarint.
Forrs: Velvet
|